Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Om meg

Velkommen!

Jeg heter Christi, er 37 år og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Jeg er utdannet førskolelærer m/videreutdannelse og jobber som lærer på en barneskole nær der jeg bor.

For omtrent 20 år siden hadde jeg en stor drøm om å bli kokk og startet på kokkelinjen etter ungdomskolen. Dette var to lærerike år som ga meg mange grunnleggende kunnskaper om matlaging. I en alder med mange drømmer og veier å gå, endret jeg kursen mot en utdanning der jeg skulle tilbringe tiden med barn, og fikk derfor ikke fagbrev som kokk.

Men………

Interessen for matlaging har alltid fulgt meg, og jeg har likt å eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter siden min tid på kokkeskolen.

Noe annet som alltid har tatt stor plass i livet mitt er vekten. Så lenge jeg kan huske har ordene «slanke seg», «ned i vekt», «slankekur» hengt over meg. Jeg har prøvd det meste, har gått ned i vekt mange ganger men selvfølgelig gått de samme kiloene ++ opp igjen. Etter to graviditeter rett etter hverandre (det er 14 mnd. mellom mine barn) var vekten på det høyeste den hadde vært og selvbildet på det laveste. Da småbarns-tiden hadde roet seg var jeg rett og slett klar for en total livsendring.

Jeg var klar, jeg hadde virkelig lyst og jeg var motivert til en stor endring i livsstilen min.

Jeg begynte å lese om kost og ernæring, og fant tidlig ut at jeg i alle år hadde vært uviten om hva, hvorfor og hvordan det hele hang sammen. Jeg leste om mange ulike måter å gå ned i vekt. De fleste hadde jeg prøvd uten suksess.

Det var 5:2 dietten som åpnet øynene på meg og som virkelig har vært den riktige veien å gå. Jeg forteller mer om denne dietten og erfaringene jeg har fått her.

Dette har vært en positiv og spennende «reise» for både meg og min samboer, som jeg også fikk med meg på en livsstilsendring. 

Siden livstilen vårs endret seg i slik stor grad, var det store endringer i matlagingen. Det var mye å sette seg inn i da dietten handler stort sett om kaloriinntak. Men jeg ønsket ikke at maten bare skulle være noe man måtte ha, og samme kunne det være bare det hadde få kalorier. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter for å lage en sunn og god matopplevelse.

Interessen for matlaging blir bare større og større jo mer jeg lærer. Noe som har vært viktig for oss er at vi fortsatt skal kunne kose oss med maten. Men vi skal kose oss med god samvittighet.

Her samler jeg mange av oppskriftene jeg lager og håper de vil inspirere flere til å lage sunn og næringsrik mat. Oppskriftene jeg legger ut er ofte fra eget hode, men også inspirert av ulike oppskrifter jeg finner som jeg justerer for å få dem sunnest mulig.

Sunn matlyst skal gi inspirasjon til å lage sunn og velsmakende mat. Oppskriftene skal være enkle, næringsrike og familievennlige.

Send meg en mail om du lurer på noe: christi@sunnmatlyst.no og kommenter gjerne på innleggene.

Håper det vil smake!