Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Potet og brokkolisalat med bacon

Det finnes mange varianter av potetsalaten og det er en morsom siderett å eksperimentere med.  Denne potet og brokkolisalaten har spennende smaker der det salte møter det søte. En mager og næringsrik salat som passer ypperlig som tilbehør til ulike retter og er perfekt til grillsesongen.

Ingredienser

  • 5 Poteter
  • 1 Brokkoli
  • ½ Rødløk
  • 150 g Mager bacon
  • 1 håndfull Rosiner
  • 1 boks Ekstra lett rømme
  • ½ – 1 ts Eplecidereddik
  • Ca. 1 – 2 ts Søtning (Tagatesse er min favoritt)
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær potetene i mindre terninger. Kok dem i ca. 5 minutter, til de er litt møre men fortsatt har tyggemotstand.
  2. Skjær bacon opp i små biter og stek det sprøtt.
  3. Ha lettrømmen i en skål og bland inn eplecidereddik, prøv først med ½ ts. Smak til med søtning til du får den rette smaken. Tilsett gjerne mer eplecidereddik. Smak til med litt salt.
  4. Del brokkolien opp i små buketter og skjær rødløken i små terninger. Bland potetene, brokkolien (rå), rødløken og rosinene forsiktig i en bolle. Ha i rømmen og vend alt godt sammen.

♥ Salaten holder seg fint i kjøleskapet i 2 – 3 dager.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *