Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Karri dressing

En enkel og kjempegod dressing som passer perfekt til ulike typer salater. Dressingen er mager og inneholder 125 kcal pr. 100 g. Her finner du også oppskrift på min favoritt salat og et sunnere alternativ til hvitløksbagetter.

 

 

Ingredienser

  • 1 boks Lett-rømme
  • 25 g Lett majones
  • 4 – 5 SS Ananasjuice (fra hermetiske ananas)
  • 1 ½ – 2 ts Karrikrydder
  • ½ ts Paprikakrydder
  • Salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte

  • Enkelt og greit, bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Ha i mer karrikrydder hvis du ønsker en sterkere smak av karri. Juster mengde ananasjuice alt etter hvor flytende du ønsker dressingen.

 

Denne salaten ble veldig god og jeg vil derfor dele oppskriften. Vi spiser ofte og mye salat her i huset og denne varianten er nok en av favorittene (til de voksne).

 

 

Ingredienser

  • Mye spinatblader
  • ¼ Agurk
  • ½ pk Sukkererter
  • ½ pk Plommetomater
  • ¼ Rødløk
  • 8 – 10 Grønne oliven
  • ½ pk Fetaost (ikke den i olje, men den en skjærer opp selv)
  • 2 Kylling filet: marinert med 1 ts Brelett smør, paprikakrydder, salt, oregano, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og 2 – 3 ts E-lettmelk)

 

Fremgangsmåte

Kylling:

  • Skjær kyllingen i mindre biter. I en pose blander du alle ingrediensene til marinaden. Ha i kyllingbitene og kna marinaden godt inn. La den ligge i kjøleskapet 1 – 2 timer og godgjøre seg. Stek kyllingen i ovnen i en ildfast form. Jeg langtidsstekte den på lav temperatur (160 grader i ca. 1 time), da ble den utrolig god og mør. Men en kan også øke temperaturen og steke den på kortere tid.

Salaten:

  • Kutt, del og skjær alle ingrediensene i ønsket from og størrelse. Bland alt i en bolle. Når kyllingen har kjølt seg ned litt tilføres den salaten.

 

Hvitløksbagetter:

  • Jeg elsker hvitløksbagetter og spesielt de hvite en finner i frysedisken som er propp fulle av kalorier og null næring. Det er en god stund siden jeg spiste de sist og har derfor eksperimentert med ulike metoder og måter for å lage noe tilsvarende. Til denne salaten hadde jeg ikke tid til å bake selv, så jeg kjøpte halvstekte grove bagetter på REMA 1000. Jeg blandet Brelett smør, hvitløksfedd, chilikrydder og litt salt sammen. Skar bagettene opp på midten, nesten helt igjennom (på toppen) og la i hvitløkssmør. Stekte dem i 10 minutter på 225 grader. Disse er kjempegode og anbefales hvis du har lyst på et raskt og sunnere alternativ til det hvite i frysedisken.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *