Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Potetsalat

Grillsesongen er i gang og potetsalat er en klassiker på grillbordet. Det letteste er ofte å kjøpe med seg en ferdig boks fra matvarebutikken, men det en fort glemmer er hvor mye kalorier de inneholder. Hvis man lager den selv kan kaloriinnholdet kuttes ganske kraftig. For eksempel inneholder Delikat klassisk potetsalat hele 220 kcal pr. 100 g. Denne hjemmelagde potetsalaten inneholder under halvparten, bare 90 kcal pr. 100 g. Den er ikke bare mager, men veldig god.

 

Ingredienser

  • 325 g Poteter (skrellet)
  • 20 g Vårløk
  • 150 g E-lettrømme
  • 25 g Lett majones
  • Krydder: paprikakrydder, chilikrydder, salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte

  1. Skjær potetene i mindre biter og kok dem møre. Vend dem i litt krydder og avkjøl dem helt.
  2. Bland E-lettrømme, lett majones og vårløk.
  3. Vend forsiktig inn potetene og smak til med krydder.
  4. Denne holder seg god i kjøleskapet minst 3 dager.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *