Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Eggehviteomelett

En enkel og kalorifattig rett som er ferdig på 1-2-3. Den passer til en god frokost eller lunsj, en enkel og rask middag eller en hyggelig kveldsrett. Den kan også brukes til en siderett. Siden jeg bare har brukt eggehvitene inneholder denne omeletten mye mindre kalorier enn vanlig omelett. Hele omeletten/oppskriften inneholder 261 kcal, det blir 68 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser:

  • 3 eggehviter
  • 3 SS Vann
  • Krydder: hvitløkspulver, paprikakrydder, chilikrydder, salt og pepper
  • 50 g (1) sjampinjong
  • 30 g (¼) Rødløk
  • 60 g (1/3) Paprika
  • 10 g (1) Vårløk
  • 70 g Skinke (jeg brukte smårett skinke men en kan også bruke påleggskinke eller bogskinke)
  • 30 g Mager gulost
  • Formfett til steking

 

 

Fremgangsmåte:

  1. Skill eggeplommer og eggehviter, ha i 3 SS vann + krydder og pisk til den er luftig.
  2. Kutt paprika, vårløk, skinke og rødløk i terninger og skjær champignon i tynne båter.
  3. Varm en panne, spray med litt formfett og hell eggehviten over.
  4. Ha grønnsakene og skinken over og stek på middels varme i noen min, til omeletten blir gylden på undersiden.
  5. Flipp halvparten over den andre halvparten og stek videre noen minutter til.
  6. Ha omeletten over på en tallerken og server med grønn salat og evt. brød til.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *