Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Frokostbar med blåbær og havregryn

Her er den perfekte frokosten for deg som har dårlig tid om morgenen, eller ikke er det store frokostmennesket. Disse barene er kjempegode, i tillegg er de næringsrike og mektige. De holder deg god og mett lenge. Oppskriften er ganske stor, så her blir det mange barer. Du kan halvere oppskriften eller fryse ned slik at du har liggende bare til å ta med i hånden når du går. Disse passer også godt til lunsj, et mellommåltid eller til kaffikoppen. Oppskriften er enkel og grei å lage 😉

Ingredienser

  • 250 g Havregryn
  • 300 g Speltmel
  • 80 g Brelett smør
  • 150 g Sukrin gold
  • 100 g Fibersirup gold
  • 1 ½ dl Vann
  • 1 ½ ts Bakepulver
  • ½ ts Salt
  • 400 g Blåbær (friske eller frosne)
  • 50 g Tagatesse (eller 100 g annen søtning)
  • 1 SS Maizena

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland sammen havregryn, speltmel, sukrin gold, bakepulver og salt i en bolle.
  3. Smelt smøret og ha det i bollen. Bland også inn Fibersirup gold og vann.
  4. Bland sammen blåbær, tagatesse og maizena i en ny bolle.
  5. Dekk en mellomstor ildfast form med bakepapir (eller en brødform hvis du halverer oppskriften). Ha ⅔ av deigen i bunnen, bruk hendene til å trykke den godt ned. Hell blåbærene over og fordel resten av deigen på toppen (som med smuldrepai).
  6. Sett formen inn i midterste rille og stek den i 20 – 25 minutter, til den er gyllenbrun på toppen.
  7. Viktig! Vent til den er helt avkjølt før du skjærer ut barer. Sett den gjerne i kjøleskapet over natten. Pakk dem inn i bakepapir eller lignende. Anbefaler å oppbevare dem i kjøleskap eller i fryseren.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *