Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Lunsjmuffins med eple og banan

Disse muffinsene er perfekte til å ha liggende i fryseren klar til å ta med seg i matpakken. De er næringsrike, mektige og smakfulle. Perfekt til dager man ikke har tid til å lage nister. Muffinsene inneholder 152 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 200 g (2) Bananer
  • 2 Egg
  • 200 g Yoghurt naturell
  • 1 dl Ekstra lettmelk
  • 100 g Havregryn (lettkokt)
  • 100 g Byggmel
  • 150 g Siktet speltmel
  • 50 g Sukrin (eller annen søtning)
  • 50 g Fiber sirup gold (eller annen søtning)
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts Kanel
  • 150 g (1 – 2) Eple

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 170 grader og gjør klar muffinsformene.
  2. Mos bananene med en gaffel.
  3. Pisk sammen eggene i en bolle og bland inn most banan, yoghurt og melk.
  4. Ha i havregryn og la det stå i ca. 5 minutter. Bland inn resten av ingrediensene, bortsett fra eple.
  5. Skrell, rens og del eplene i små skiver/terninger.
  6. Ha litt røre i muffinsformene, legg noen eplebiter i og dekk til med røre (ca. ¾ av muffinsformen).
  7. Sett muffinsformene inn i midterste rille i ca. 20 minutter og avkjøl på rist.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *