Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Marinert scampi

Jeg liker scampi best når den er litt sprøstek og full av gode, litt sterke smaker. Disse marinerte scampiene er akkurat dette og passer perfekt til tapas bordet, eller til en liten forrett/siderett.

Scampiene med marinade inneholder 135 kcal pr. 100 g.

 

 

Ingredienser

  • 1 pose, ca. 30 stk. Scampi (335 g u/skrell)
  • 2 fedd Hvitløk
  • 35 g Rødløk
  • 1 ss hakket, frisk koriander
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper ½ ts malt paprika
  • ½ ts løkpulver
  • 1 ts chili (frisk eller tørket)
  • 2 ts Sitronsaft
  • 3 ss (ca. 20 g) Olje

 

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell scampiene og fjern den sorte tarmen (jeg brukte frossen, rå, som jeg tinte først). Finnhakk rødløken og chilien i små biter.
  2. I en liten bolle blander du rødløk og chili med presset hvitløk, sitronsaft, olje og krydder.
  3. Ha marinaden i en liten plastpose og legg scampiene i. «Maser» marinaden og scampiene godt sammen (men vær varsom). La den ligge i kjøleskapet et par timer hvis du har tid.
  4. Stek scampiene i en middels varm panne, til de skifter farge, ca. 1 minutt på hver side.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *