Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Spinatomelett med kylling

SONY DSC

Omelett er en enkel, god og sunn rett som kan varieres i det uendelige. Det er en perfekt resterett og er rask å lage hvis en får lyst på noe litt ekstra til lunsj eller kvelds. Denne omeletten med spinat er utrolig god, og som vel kjent er spinat «supermat» full av vitaminer og viktige næringsstoffer. Denne spinatomeletten, med disse ingrediensene inneholder totalt 319 kcal (88 kcal pr. 100 g), men har du rester liggende i kjøleskapet er det bare å sette i gang å eksperimentere.  

 

Ingredienser

 • 2 Egg
 • 50 g (4 biter frossen, hakket) Spinat
 • 1 fedd Hvitløk
 • 0,3 dl Vann
 • 35 g Paprika
 • 30 g Rødløk
 • 100 g Kylling (ferdig stekt)
 • Krydder: spisskummen, paprikakrydder, løkpulver, salt og pepper

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

 1. I denne oppskriften har jeg brukt frossen spinat. En kan tine disse bitene i romtemperatur (det tar litt tid), eller gjøre som meg, hurtigtine. Ha varmt vann i bolle, legg en sil nedi og ha spinaten i silen. La de ligge i vannet i ca. 5 minutter.
 2. Skjær opp paprika og løk i ønsket form og størrelse. Kyllingen skjæres i mindre biter. Jeg hadde rester av ferdig stekt kylling. Har du ikke det, er det enkelt og greit å steke en filet i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
 3. Visp sammen eggene med vann, ønsket krydder, presset hvitløk. Press ut vannet fra spinaten med hendene og bland det sammen med eggene.
 4. Varm opp en stekepanne og fres kyllingen, løken og paprikaen i et par minutter (jeg bruker ikke smør eller olje). Skru ned varmen på medium og hell over eggeblandingen. Hvis pannen er veldig varm, trekk den litt til side og la varmen roe seg før du setter den tilbake.
 5. La omeletten stå å steke på middels varme til overflaten har tørket ut. Klar til å spises.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *