Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

3 x Fruktis

100 % naturlig, utrolig godt og så enkelt. Is av frossen frukt er en hitt her i huset. Ungene elsker det og det har blitt noen varianter gjennom tiden. Det beste for dem er jo at de kan spise is hver dag, det beste for meg er at de får i seg masse gode, viktige vitaminer. I tillegg spiser de is som er 100 % frukt, uten tilsetningsstoffer og sukker. Men ikke glem deg selv, disse smaker like godt for voksne. Perfekt når du har lyst på noe å tygge i. Her kommer 3 forslag til fruktis. 

C-BOM!

Denne isen er proppfull av C vitaminer og kjempegod på smak og konsistens (hvis du er glad i det syrlige). Dette var tommel opp hos de små.

Du trenger:

  • 3 Kiwi
  • 1 Appelsin
  • 2 SS Fiber sirup, Agave eller annen søtning (kan sløyfes)

Denne oppskriften er nok til 6 små former.

  • Skrell kiwiene og skjær 2 av dem opp i terninger, den siste skjæres opp i 6 skiver. Legg terningene i en blender. Press juicen ut av appelsinen og ha det i blenderen, tilsett fiber sirup. Kjør frukten til den er helt glatt og klumpfri. Legg en skive kiwi i hver isform og hell fruktjuice i. Sett i fryseren i minst 4 timer.

Bananhatt

Navnet ble gitt av ungene, siden de lignet på hatter. Dette er nok min favoritt. Frossen banan er sååå godt. Konsistensen blir så god og er en perfekt snacks. Her har jeg dyppet dem godt i Alpro jordbær og banan yoghurt.

Du trenger:

  • Banan (overmodne bananer er perfekt til å bruke hvis du har noen liggende)
  • Alpro jordbær og banan yoghurt (kan selvfølgelig bruke andre smaker)

Til en banan trenger du ca. 1 beger yoghurt.

  • Skjær bananen i tykke skiver. Dypp dem godt i yoghurt og legg dem på et fat dekket med plastfolie. Sett fatet inn i fryseren i minst 4 timer.
  • Her forsvant bananhattene med en gang. Men skal de oppbevares kan du flytte dem over i en boks med lokk når de har blitt frosne.

Frosne druer

Har du prøvd å fryse druer? Dette kan jeg anbefale deg å prøve. Druen får en kjempegod smak og konsistens, og er en perfekt snacks når en vil ha noe å tygge på. Ungene liker det kjempegodt og vil heller ha dem frosne enn tinte. Jeg liker blå druer best, men grønne går også fint å fryse. Riv dem fra stilken, legg dem i en boks med lokk og sett den i fryseren. Så enkelt og greit 😉 Så er det bare å ta opp så mange man ønsker om gangen.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *