Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Bananmuffins med vaniljekrem

Her kommer en oppskrift på noen saftige og smakfulle muffinser. Bananmuffins fylt med vaniljekrem, en hærlig kombinasjon. I denne oppskriften har jeg brukt hjemmelaget vaniljekrem, som egentlig er en enkel prosess. Men det går også fint å bruke ferdig vaniljekrem. Disse muffinsene er absolutt et sunnere alternativ og inneholder bare 142 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser vaniljekrem

  • 4 dl E-lettmelk
  • 3 Eggeplommer
  • 40 g Tagatesse (eller 80 g annen søtning)
  • 25 g Maizena
  • 1 Vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

Ingredienser muffins

  • 2 Egg
  • 200 g (2) Bananer
  • 30 g Tagatesse (eller 60 g annen søtning)
  • 60 g Sukrin gold
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 150 g Siktet speltmel
  • 80 g Siktet hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 2 ts Kanel
  • 100 g Lett rømme (10%)

 

Fremgangsmåte vaniljekrem

  1. Ha melk i en gryte og bland inn søtning + vaniljestang/vaniljesukker. Kok opp på svak varme.
  2. Pisk sammen eggeplommer og maizena klumpfritt i en bolle. Pisk inn litt av den varme melka for å røre ut maizenablandinga og hell det i gryten. Rør kraftig så det ikke klumper seg.
  3. Varm opp vaniljekremen til kokepunktet på middels – svak varme. Rør hele tiden (den klumper seg fort), den tykner når den kommer til kokepunktet, trekk straks gryta til side og ta den over i en ny skål/bolle. Avkjøl i kjøleskap.

Fremgangsmåte muffins

  1. Sett stekeovnen på 190 grader.
  2. Mos bananene med en gaffel og bland dem sammen med eggene og rømmen i en bolle.
  3. Ha i alt det tørre og bland sammen til en tykk og fin røre.
  4. Fordel røren i muffinsformer ca. ¾ fulle.
  5. Ha vaniljekremen i en sprøytepose, stikk den ned i muffinsene og sprøyt deg opp. Legg litt ekstra på toppen.
  6. Sett dem inn i midterste rille i ca. 20 minutter. Blir de for mørke på toppen, flytt dem ned i ovnen og sett inn et stekebrett over dem.
  7. Avkjøles på rist.

♥ Ønsker du å bruke eggehvitene fra vaniljekremen kan jeg anbefale disse smakfulle Pikekyssene.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *