Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Brente Kikerter

Jeg sier bare NAAAAMMMM!!!! Dette er snaksen som gleder alle de sukkersøte 😉 100 % garantert min nye favoritt. En snaks som er næringsrik, proteinrik og fiberrik. Brente mandler er kjempe godt, men ikke særlig sunt. De inneholder mye unødvendig sukker. Nøtter kan være sunt, men inneholder mye kalorier. Jeg lager ofte ristede kikerter, med ulike kryddersmaker og tenkte det måtte være en måte å lage de søte på. Tagatesse, min favoritt søtning er en av de få søtningene som har egenskapen til å karamelliseres. Dette måtte bare prøves OG det LYKKES 😉 Jeg laget en porsjon, siden det var første gangen. De ble spist opp på 5 minutter. Nå har jeg kjøpt 3 nye pakker med kikerter, for dette må jeg/vi ha mere av. Disse brente kikertene inneholder 121 kcal pr. 100 g.

 

 

Ingredienser

 

 

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 150 grader.
 2. Skyld kikertene i en sil og legg dem på tørkepapir. Tørk dem så godt du kan. Ta vekk løs «hud» som har falt fra kikertene.
 3. Legg et bakepapir på et stekebrett og spre kikertene utover. Sett dem i midterste rille i 60 minutter. Rist i stekebrettet hvert 20 minutt.
 4. Når en time har gått skrur du ovnen over på varmluft, stek kikertene i ca. 15 minutter til. Pass på at de ikke blir for stekt (mørke). Det kan godt være at de begynner å «poppe» litt, det gjør ingenting.
 5. Når kikertene er ferdige settes de på benken til neste steg.
 6. I en gryte blandes tagatesse og vann. Varm opp på middels varme mens du rører. Det vil snart begynne å boble og det bobler en god stund før det skjer noe mer. Etter en stund vil sukkerlaken bli mer seig og den vil også begynne å endre farge. Rør hele tiden når dette skjer. Når du begynner å kjenne lukten av brent sukker og fargen er lyse brun tar du den av platen.
 7. Hell kikertene i gryten og bland kraftig rundt. Her må det jobbes fort.
 8. Ha klart et bakepapir på benken. Tøm blandingen over på bakepapiret og spre det fort utover med en skje eller lignende. Det stivner fort, så tempo er viktig her.
 9. Etter få minutter har den brente tagatessen stivnet og mest sannsynlig ligger de tett inntil hverandre (vanskelig å spre dem ordentlig). Når det har fått avkjølt seg bruker du en kniv til å skjære/hakke dem i fra hverandre.
 10. Oppbevares i en boks i romtemperatur, hvis de holder så lenge;)

 

 • Tips! Rengjøring av gryte og redskap du har brukt er ganske enkelt. Fyll gryten med vann og la det få et oppkok. Det brente sukkeret vil smelte i vannet og gjør jobben mye enklere.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *