Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Egg-chips

SONY DSC

Du leser riktig! Chips laget av egg! Tro det eller ei, de smaker utrolig godt og jeg blir nok hektet på disse en stund fremover. Så enkle å lage, med så lite kalorier, det gjør meg sååå glad. Disse sprøe, smakfulle chipsene inneholder bare 80 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 4 Eggehviter
  • ½ dl Vann
  • 50 g revet Lett-ost
  • Krydder: Salt, pepper, paprikakrydder og løkpulver (eller hva du liker best)

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen på 200 grader.
  2. Bland sammen eggehvite, vann og krydder.
  3. Jeg stekte mine chips i muffinsformer av silikon, for å være sikker på at de løsnet. Har du ikke det, kan du prøve å steke dem i muffinsbrett eller andre muffinsformer (jeg vet ikke hvordan resultatet blir). Ha 1 ts med eggehvite i hver muffinsform, spre eggehviten så den dekker hele bunnen i formen og strø over 2 – 3 remser revet ost.
  4. Sett de inn i midterste rille i 10 – 15 minutter. Følg godt med mot slutten. Noen chips ble ferdig før andre, da tok jeg dem ut og stekte resten videre et par minutter.
  5. Avkjøl chipsene på en rist mens du gjennomfører samme prosedyre på resten av eggehviten. Jeg stekte 5 runder med 20 former pr. brett.

SONY DSC

 

Oppbevar Egg-chipsen i romtemperatur (chipsene blir nok litt myke om de ligger i en tett boks).

 

NB! En kan også lage chipsen uten ost, da inneholder de bare 32 kcal pr. 100 g. Ha 2 ts eggehvite i hver form, stek ca. like lang tid. De smaker også godt, men personlig foretrekker jeg dem med ost.

  • Ikke kast eggeplommene, lag for eksempel en god og mager vaniljesaus, oppskriften finner du her. Eller vaniljekrem, oppskriften ligger her.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *