Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Fruktruller av mango

SONY DSC

Fruktrull er en perfekt snaks og er laget av frukt som er tørket på svak varme over lengre tid i ovnen. 100% naturlig, full av næring og vitaminer og inneholder lite kalorier. I denne oppskriften har jeg brukt mango og fruktrullene inneholder her 66 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

 • 1 ½ Mango

SONY DSC

 

 

Fremgangsmåte

   1. Skrell mangoen, rens den fra steinen og skjær den i mindre biter. Ha mangobitene i en blender og kjør til en glatt og jevn puré.
   2. Legg en silikonmatte på et stekebrett, og smør puréen utover i et tynt, jevnt lag (det går sikkert også fint å bruke bakepapir om du ikke ha silikonmatte, har ikke testet det selv).
   3. Sett brettet inn i en forvarmet ovn på 80 grader i 4 – 5 timer (det kommer an på tykkelsen på purelaget og ovnen, tror resultatet blir best ved varmluft). Nå blir puréen tørket, ikke stekt. Når det er ferdig skal puréen vær tørr men litt klissete på toppen.
   4. Legg silikonmatten på benken og legg over et bakepapir. Snu, slik at bakepapiret kommer underst og fjern silikonmatten.
   5. Klipp opp i ca. 5 cm tykke remser og rull dem sammen til fruktruller.

 

SONY DSC

 

Her er et tips på hvordan du kan skrelle og kutte en mango!

   • Fruktrullene kan fint holde seg i noen dager, men anbefaler å oppbevare dem i en lufttett boks i kjøleskapet.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *