Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Gelesnop

Lørdagsgodt uten sukker. Disse er kjempe gode og en favoritt hos oss. Veldig enkle å lage. Det er mange smaker å velge mellom da smaken kommer fra den saften du bruker. Både Zeroh og Fun light har mange ulike smaker, så her er det bare å ta i bruk det en liker best. Jeg har laget to ulike sorter, den røde er Zeroh med granateple og blåbær, den gule er Fun light med sweer lemon guarana. Den siste er absolutt min og datterens favoritt, men den andre er samboeren og sønnens favoritt. Disse er sukkerfrie men inneholder litt kalorier fra gelatinen, 29 kcal pr. 100 g. (hele oppskriften inneholder 87 kcal).

 

Ingredienser

  • 1 dl ZerOh elle Fun Ligth saft
  • 1,5 dl vann
  • Saft fra 1/2 sitron
  • 1 pk gelatinpulver (25 g)

 

 

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene i en liten gryte og varm opp på svak varme. Rør hele tiden med en tresleiv. Pass på at gelatinen smelter og blandes godt ut.
  2. Jeg hadde blandingen i en brødform dekket med bakepapir. Når den var stiv (etter 2-4 timer i kjøleskap) brukte jeg små «pepperkake» former og trykket ut små figurer. Det går også fint å skjære ut terninger eller fordele i silikonformer.           
  3. Gelesnopet bør oppbevares i kjøleskapet.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *