Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjemmelagde marshmallows

Dette er rett og slett den perfekte erstatningen til helgekosen. Kalorifattige marshmallows som smaker akkurat som «vanlige» marshmallows. I tillegg til at man kan spise dem med god samvittighet, er de raske og enkle å lage. Her i huset ble de en stor hitt for både stor og små, så det blir ikke lenge til neste gang de lages. Disse hjemmelagde marshmallowsene inneholder bare 120 kcal pr. 100 g.  

Ingredienser

 • 25 g (1 pose) Gelatinpulver
 • 1,5 dl Vann
 • 150 g Tagatesse (kjøpes på helsekost eller nettbutikk, info finner du her)
 • 1 ts Vaniljesukker
 • Konditorfarge (kan sløyfes)
 • 4 ts Sukrin melis
 • 4 ts Potetmel

Fremgangsmåte

 1. Bland gelatinpulveret i 1 dl vann og sett det til side.
 2. Ha Tagatesse, ½ dl vann og vaniljesukker i en gryte, og kok opp på middels varme. La det småkoke til blandingen har gått fra hvit til blank. Ta gryten av varmen og vent til det har sluttet å boble.
 3. Bland inn gelatinen til den er helt oppløst og ha i konditorfarge om du ønsker det.
 4. Bland sammen sukrin melis og potetmel. Legg klar et bakepapir på kjøkkenbenken og sikt over litt av blandingen.
 5. Hell massen i en bolle og pisk på full styrke i en kjøkkenmaskin til det blir fluffy, ca. 5 minutter (kan også bruke håndmikser).
 6. Hell massen på bakepapiret og jobb raskt med en slikkepott med å fordele det jevnt utover. Marshmallowsen stivner fort og blir snart umulig å jobbe med. Sikt litt av melis/potetmel blandingen over.
 7. Det tar ikke lang tid før marshmallowsen er stiv nok til å deles opp. Bruk en saks til å klippe ønsket form og størrelse. Vend marshmallowsene i melis/potetmel blandingen og legg dem i en plastpose eller en tett boks. De vil fortsette å stivne videre de neste timene, men kan fint spises med en gang.
 8. Oppbevar marshmallowsene i romtemperatur. De holder seg fint i flere dager. Hvor lenge vet jeg ikke, her ble de fort spist opp.

♥ Spis de som de er, dypp dem i smeltet sjokolade eller kakao, stikk dem på et grillspyd og grill over bålet.

♥ Jeg foretrekker å blande sukrin melis og potetmel. Da slipper man for bismaken fra sukrin melis og bittersmaken fra potetmelet. Det er smak og behag. Det går fint å bruke bare en av delene.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *