Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Müsli og banankjeks

Energirike, mektige og et sunnere alternativ til brødskiva. Disse kjeksene passer like godt til kaffen som til matpakken. Et hint av sødme, men allikevel ikke kakesøte. De smake kjempe godt med ulike typer ost, syltetøy, eller bare som de er. De kan fint fryses ned i porsjons poser, klar til å ta med i matpakken. Dette er ikke sprøe kjeks, men fant ikke et annet passende navn. Müsli og banankjeksene inneholder 203 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 200 g (2) Bananer
  • 2 Egg
  • 150 g Müsli frukt (eller annen type müsli)
  • 200 g Sammalt hvetemel, fint
  • 50 g Hvetemel
  • 100 g Vanilje yoghurt
  • 50 g Fiber sirup, kjøpes på Sunkost (eller annen type sirup som Agave)
  • 50 g Sukrin (eller annen søtning)
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron

 

 

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 190 grader.
  2. Gnur bananene med en gaffel på et fat eller lignende.
  3. Bland sammen eggene og yoghurten i en bolle, ha i bananen.
  4. Ha i alt det tørre og bland godt sammen.
  5. La røren stå og hvile i ca. 10 minutter. Gjør klar to stekebrett med bakepapir.
  6. Fordel røren med to store skjeer på stekebrettene med litt mellomrom.
  7. Stek et brett om gangen i midterste rille i 12 – 15 minutter.
  8. Avkjøl på en rist.

 

  • Smaker fortreffelig med litt smør og hvit/brunost eller ulike varianter av smøreost.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *