Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Saftig sjokoladekake i langpanne

Saftig, kalorifattig og smakfull sjokoladekake. Denne kan du servere til både kaffe og selskap. Kaken er fri for egg og passer perfekt for dem som har eggallergi. Melet kan fint erstattes med glutenfritt mel. Kaken inneholder bare 156 kcal pr. 100 g (uten glasur), holder seg saftig og god i flere dager, men kan også fryses.  

Ingredienser

  • 100 g Brelett smør
  • 140 g Tagatesse (eller 280 g annen søtning)
  • 160 g Sweet stevia  (eller 320 g annen søtning)
  • 2 ts Kanel
  • ½ ts Malt kardemomme
  • 3 ts Natron
  • 400 g Hvetemel
  • 300 g Siktet rugmel
  • 40 g (4 – 5 SS) Bakekakao
  • 1 L Skummet kulturmelk
  • 200 g (2 stor) Gulrot
  • 100 g Sukrin melis
  • 100 g Melis
  • ca. 1 SS Bakekakao
  • Vann

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader og kle en langpanne med bakepapir.
  2. Bland sammen alt det tørre + raspet gulrot i en bakebolle.
  3. Smelt smøret.
  4. Tilsett kulturmelken og smøret og bland til en klumpfri røre.
  5. Hell det over i langpannen og stek kaken på nest nederste rille i 30 – 40 minutter. Sjekk med et spyd om kaken er ferdigstekt.

♥ Avkjøl kaken før du ta på glasur. Bland sammen bakekakao, sukrin melis og vanlig melis (du kan også bruke bare sukrin melis, men for å slippe for ising/bi smak liker jeg best å blande). Ha i litt og litt vann og bland godt til en tykk melismasse. Smør eller sprøyt det utover kaken.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *