Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Salte spinatkjeks

Sprøe, salte, næringsrike og smakfulle kjeks 😉 En perfekt snaks når en har lyst på noe salt, men sunt. Oppskriften er enkel og kan varieres med ulike kryddersmaker. Disse spinatkjeksene inneholder 205 kcal pr. 100 g.  

 

 

Ingredienser

 • 100 g Fersk spinat
 • 60 ml Vann
 • 100 g Hvetemel
 • 100 g Byggmel
 • 1 ½ ts Bakepulver
 • 2 ts Maldonsalt
 • 1 SS Olivenolje

 

 

Fremgangsmåte

 1. Forvarm ovnen til 200 grader.
 2. Ha vannet i en blender, tilsett litt og litt spinat om gangen. Kjør blenderen til spinaten er helt glatt.
 3. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha i spinaten og oljen. Bland og kna med hendene til en glatt og fin deig. Tilsett mer mel hvis deigen er for klissete.
 4. Strø litt mel over et bakepapir og legg deigen over. Ha også litt mel over deigen. Trykk den først ut med hendene så godt du kan. Strø over litt mel underveis om det er nødvendig. Bruk ei kjevle til å rulle deigen ut til et kvadrat/rektangel, den skal være tynn og jevn (ca. ½ cm tykk).
 5. Bruk et pizzahjul til å dele opp (l x b) i passe store biter.
 6. Dra bakepapiret over på et stekebrett og stek dem i midterste rille ca. 20 minutter (til de er sprø).
 7. La kjeksene avkjøle seg på en rist.

 

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *