Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Sjokolade og bananis

En sunn og enkel oppskrift på sjokoladeis laget med plantebasert yoghurt. Bananen setter en kjempe god smak på isen og passer perfekt til sjokoladen. Isen kan deles opp i mindre biter etter den er frossen og fryses videre i små sjokoladebarer. Absolutt en oppskrift jeg anbefaler for deg som vil ha en sunn snaks liggende i frysen.

 

Ingredienser

  • 500 g Vanilje yoghurt (for eksempel Alpro)
  • 4 ts Kakao
  • 40 g Sukrin gold
  • 20 g Agave (kan sløyfes og erstattes med annen søtning)
  • 250 g (2 medium) Banan

 

 

Fremgangsmåte

  1. Bland yoghurt, kakao, sukrin gold og agave.
  2. Skjær bananen tvers over (på langsiden) og så i tynne skiver.
  3. Legg et bakepapir i en ildfast form og hell halvparten av yoghurtblandingen i.
  4. Spre 2/3 av bananene utover yoghurtblandingen.
  5. Smør resten av yoghurten over bananene så de dekkes og legg resten av bananene over.
  6. Dekk til med plastfolie og sett i fryseren 3 – 4 timer (eller over natten).
  7. Skjær isen i små barer og frys dem videre i porsjonspakker.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *