Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Sjokolade og eplemuffins

SONY DSC

Spis godsaker med god samvittighet! Disse muffinsene er utrolig gode. I tillegg er de sunne og inneholder lite kalorier, bare 170 kcal pr. 100 g. Oppskriften er enkel og gjort i en fei. En kan fint servere disse sjokolade og eplemuffinsene når en får gjester, eller når en rett og slett har lyst på noe sunt og godt.

 

SONY DSC

 

Ingredienser

  • 3 Egg
  • 150 g Vanilje yoghurt
  • 150 g Eple og pære syltetøy (Lerum, u/tilsatt sukker)
  • 30 g (6 ts) Kakao
  • 70 g Sukrin gold
  • 50 g Tagatesse
  • 200 g Sammalt hvetemel, fin
  • 100 g Fiberfin
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Kanel

 

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Begynn med å kjøre syltetøyet i en blender til en glatt masse. Dette er valgfritt, men jeg ønsket klumfrie muffins.
  3. Pisk sammen egg, yoghurt og syltetøy.
  4. Bland inn kakao, sukrin gold, tagatess, bakepulver, natron og kanel, pisk godt sammen.
  5. Ha i fiberfin og bland til en klumpfri røre. Gjør det samme med sammalt hvetemel, tilsett litt etter litt.
  6. Fordel røren i muffinsformer, ca. ¾ av formene. Jeg fikk 18 muffins ut av røren.
  7. Stek dem i midterste rille i ca. 20 minutter, sjekk med et spyd om det kommer rent ut.
  8. Avkjøl på en rist.

 

Er det noen av ingrediensene som er ukjente? Ta en titt her for litt informasjon om ulike produkter jeg bruker.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *