Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Sjokoladekjeks med glasur

Spis sjokoladekaker med god samvittighet. Disse små kakene er ikke bare enkle å lage men også kalorifattige og veldig gode. Kakene falt i smak hos både store og små her i huset. Sjokoladekakene med sjokoladeglasur inneholder 180 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

  • 2 Egg
  • 100 g Sukrin gold
  • 70 g Fiber sirup
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 3 dl Ekstra lettmelk
  • 150 g Hvetemel
  • 200 g Siktet speltmel
  • 3 SS (20 g) Kakao
  • 1 ts Bakepulver

Glasur

  • 70 g Sukrin melis
  • 70 g Melis
  • 1 SS (10g) Kakao
  • Ca. 2 SS Vann

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 160 grader og gjør klar stekebrett med bakepapir.
  2. Ha eggene i en bolle og kjør dem i en kjøkkenmaskin til luftig eggedosis (kan bruke håndmikser).
  3. Tilsett søtning, melk, vaniljesukker og kjør det sammen. Ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen. Deigen blir litt tynn.
  4. Fordel deigen med en spiseskje på brettet med litt mellomrom. 1 – 2 SS pr. kake. De vil skli en del ut. Stek dem i midterste rille i ca. 8 minutter (avhenger ovn, alt mellom 8 – 10 minutter).
  5. La kakene avkjøles litt på stekebrettet før du legger dem over på en rist.
  6. Glasur: Bland sammen sukrin melis, melis og kakao. Ha i litt og litt vann, bland det godt sammen til en tykk glasur. Når sjokoladekakene er kalde fordeles glasuren. Bruk gjerne en sprøytepose, plastpose eller teskje.

 

♥ En kan fint bruke bare sukrin melis i glasuren, men for å unngå ising/bismak foretrekker jeg å blande.

♥ Sukrin gold og fibersirup kan fint erstattes med andre typer søtning. Fiber sirup kan også erstattes med strø-søtning.

♥ Det er ikke lurt å legge kakene over hverandre når de skal oppbevares. Glasuren vil smelte og renne. Anbefaler å legge dem på et fat med folie over. Kan fryses, oppbevares i kjøleskap eller romtemperatur.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *