Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Skogsbærkake

SONY DSC

En frisk, saftig og sunn kake som kan nytes til enhver anledning. Den er rask og enkel å lage og smaker ekstra godt med melisglasur. Kaken inneholder bare 131 kcal pr. 100 g (u/glasur).

 

Ingredienser

  • 200 g Yoghurt naturell
  • 1 Egg
  • 1 dl E-lettmelk
  • 20 dråper Vaniljeessens
  • 250 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 50 g Fiberfin
  • 100 g Sukrin
  • 50 g Tagatesse
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Kanel
  • 250 g skogsbærblanding (frosne)

 

SONY DSC

 

Topping:

  • 20 g Sukrin melis
  • 20 g Melis
  • 15 – 20 dråper Vaniljeessens
  • Vann

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og gjør klar en brødform eller kakeform med bakepapir.
  2. Bland sammen yoghurt, egg, melk og vaniljeessens i en bolle.
  3. I en ny bolle blander du alt det tørre (ikke bærene).
  4. Bland det våte i det tørre og rør forsiktig til en tykk røre.
  5. Legg røre og bær lagvis i formen. Start med røre, strø så et lag med bær osv (4 lag med røre, 3 lag med bær). Pynt med noen store bær på toppen (store bær som skal inn i kaken kan godt deles opp i mindre biter).
  6. Sett formen inn i ovnen, midterste rille i 55 – 60 minutter, sjekk med spyd. Hvis kaken begynner å bli mørk på toppen, legg over et bakepapir mot slutten av steketiden.
  7. La kaken avkjøles helt på en rist hvis du ønsker melisglasur.
  8. Bland sukrin melis og vanlig melis med noen dråper vaniljeessens. Ha i litt vann og bland til en tykk glasur. Hell på den avkjølte kaken.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *