Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Skumsnop

SONY DSC

Skumkake og skumboller (kokosboller) var alltid en hitt i min barndom og ofte å se på kakebordet. Det er jo ei utrolig enkel oppskrift og med små endringer blir den mye «sunnere». Den eneste forskjellen er å bytte ut den store mengden sukker, med kalorifattig/sukkerfri søtning og redusere mengden av sjokolade ganske kraftig. Jeg ønsket små porsjons størrelser, følelsen av godteri, derfor navnet skumsnop. Men man kan fint bruke denne oppskriften til både skumkake og skumboller. Det er ingen tvil om at dette falt i smak her i huset og ungene klarte ikke å få nok. Det er en perfekt erstatning når søtsuget treffer en og en enkel og rask oppskrift når en plutselig venter gjester.

 

SONY DSC

 

Sjokoladen kan også sløyfes eller man kan bruke sukkerfri sjokolade. Det hadde ikke jeg i hus og har brukt Eldorado sin mørke kokesjokolade, den inneholdt minst kalorier.

Jeg delte dem i 36 stk. Slik blir regnestykket:

Skumsnopet uten sjokolade inneholder 81 kcal pr. 100 g og 4 kcal pr. stk.

Skumsnopet med sjokolade (Eldorado, mørk kokesjokolade) inneholder 201 kcal pr. 100 g og 12 kcal pr. stk.

Så til oppskriften………. 😉    

 

SONY DSC

 

Ingredienser

 • 3 Eggehviter
 • 30 g Tagatesse (eller 60 g annen søtning)
 • 10 dråper Vaniljeessens
 • 4 Gelatinplater
 • 2 SS Vann
 • 60 g Mørk kokesjokolade (Eldorado)

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

 1. Legg gelatinplatene i kaldt vann ca. 10 minutter.
 2. Pisk eggehvitene helt stive, tilsett søtning litt etter litt mens eggehvitene piskes. Tilsett vaniljeessens mot slutten av piskingen. Jeg brukte Tagatesse som søtning i denne oppskriften. Den gir en mer naturlig søtsmak og en merker ingen bismak/ising som andre søtninger ofte gir. Den blander seg også godt sammen med eggehviten.
 3. Kok opp vannet i en liten gryte. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den i det kokendeSONY DSC vannet.
 4. Hell gelatinen i en tynn stråle i eggehviten mens du pisker godt sammen.
 5. Legg et lag med plastfolie i formen du skal bruke. Jeg brukte men mellomstor ildfast form (rektangel formet). Hell eggehviten i formen, fordel den ut og smør den glatt og jevn på toppen. Sett den i kjøleskapet i ca. 1 time.
 6. Ta eggehviten ut av formen ved å løfte i plastfolien. Legg den på benken og skjær den opp i passe store biter. Legg bitene over på et SONY DSCbakepapir.
 7. Smelt sjokoladen i vannbad. Ha sjokoladen i en sprøytepose eller et kremmerhus laget av bakepapir. I et lite hull sprøytes sjokoladen over skumsnopet. En kan også gjøre det på andre måter, som for eksempel dyppe dem i sjokoladen, bruke en teskje eller lignende.
 8. Sett skumsnopet inn i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet. Oppbevares også i kjøleskapet.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *