Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Skumsnop med bringebær

Jeg liker veldig godt Kesam med bringebær. Den smaker utrolig godt og kan brukes til så mangt. Her har jeg brukt den til å lage smakfulle, luftige og sunnere godsaker. Kanskje en blanding av fromasj og marshmallows i konsistens. Disse kan nytes med god samvittighet når man har lyst på noe søtt. Kaloriinnholdet er 107 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 3 Eggehviter
  • 30 g Tagatesse (eller 60 g annen søtning)
  • 200 g Kesam Bringebær
  • 13 Gelatinplater
  • 7 SS Vann

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Stivpiske eggehvitene og tagatessen.
  3. Kok opp 7 SS vann, klem ut vannet av gelatinen og smelt dem i vannet en etter en. Rør underveis.
  4. Vend inn Kesamen i eggehviten og hell i gelatinen i en tynn stråle mens du rører (forsiktig).
  5. Pass på at alt er blandet godt sammen, men ikke bland for hardt.
  6. Kle en form (ildfast, brødform…) med plastfolie og hell blandingen i. Man kan også bruke silikonformer.
  7. Sett den i kjøleskapet i 3 – 4 timer (eller over natten).
  8. Skjær opp i ønsket form og størrelse (man kan også trykke ut former).

 

  • Oppbevares i kjøleskapet og holder seg fint i noen dager 😉
  • Man kan også tilsette farge om man ønsker et mer rosa utseende.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *