Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Små banankaker

Har du overmodne bananer liggende er denne oppskriften ypperlig å bruke dem til. En enkel og rask oppskrift på noen sunne og gode kaker. De blir ikke for søte, så de passer like godt i matboksen som til kaffekoppen. De kan også fryses ned og tiner raskt når en har lyst på noe godt. Disse kakene inneholder 179 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 170 g (2 små) Bananer
  • 2 Egg
  • 150 g Vanilje yoghurt
  • 200 g Sammalt hvetemel, fint
  • 50 g Hvetemel
  • 70 g Tagatesse (eller 140 g annen søtning)
  • 25 g Fibersirup (kan sløyfes)
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Bakepulver

 

 

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 190 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  2. Mos bananene med en gaffel. Bland sammen egg, yoghurt, Fibersirup og banan i en bolle.
  3. Tilsett alt det tørre og bland alt godt sammen.
  4. Bruk 2 SS til å fordele deigen ut over stekebrettet, ca. 1 ½ SS pr. kake. Ha litt mellomrom mellom hver kake.
  5. Sett brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl kakene på en rist.

NB! Bananene trenger ikke å være overmodne, det smaker like godt med gule fine bananer også 😉

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *