Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Små eple og kanel kaker

SONY DSC

Kjempe gode, saftige eplekaker/kjeks, som holder seg i flere dager. Kan også fryses og tiner fort. De inneholder 122 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 170 g (2) Epler (renset, skrelte)
  • 4 ss Eple og pæresyltetøy (uten tilsatt sukker)
  • 4 ss yoghurt naturell
  • 1 Egg
  • 40 g Sukrin gold
  • 50 g Sweet stevia (mengden må dobles hvis den skal erstattes med annen søtning)
  • 20 dråper vaniljeessens
  • 200 g Sammalt hvetemel
  • ½ ts malt kanel, pluss litt ekstra for å strø på toppen
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt

SONY DSC

 

 

Fremgangsmåte

  1. I en stor bolle blander du revet epler (små eplebiter), eplesyltetøy, yoghurt, egg og vaniljeessens.
  2. I en ny bolle bland mel, søtning, kanel, natron og salt.
  3. Bland forsiktig det våte med det tørre.
  4. Dekk bollen og avkjøl deigen i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 190 ° C og gjør klar stekebrettet med bakepapir.
  6. Bruk 2 store skjeer og fordel deigen på brettet, hver kake er ca. 1 SS. Strø over litt kanel.
  7. Stek i 12 – 15 minutter i midterste rille eller til toppen og bunnen begynner å bli litt brun.
  8. Avkjøl kakene på en rist.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *