Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Søte Kanelchips av lomper

Enklere kan det nesten ikke bli. Sprø, søte, smakfulle chips laget av lomper. De er kjempe gode og absolutt et sunnere alternativ. De er enkle og raske å lage. Uten å bruke en dråpe olje, blir de knasende sprø. En sikker vinner her i huset og det tok ikke lang tid før skålen av tom (og jeg laget chips av 8 lomper). Kaloriinnholdet avhenger av hvilke lomper du velger, men under 200 kcal pr. 100 g.

Ingredienser

  • Lomper (her er det bare å velge, alle fungerer like bra)
  • Vann
  • Kanel
  • Tagatesse eller annen søtning

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 240 grader.
  2. Skjær speltlompene opp i trekanter.
  3. Bland sammen søtning og kanel. Dobbelt så mye søtning som kanel.
  4. Ha vann i et glass og dypp hver og en av bitene helt under vannet.
  5. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og strø eller sikt over kanelblandingen.
  6. Sett brettet i midterste rille i ca. 5 minutter. Helt til de begynner å bli litt brune på toppen og rundt kantene (lurt å passe godt på, de blir fort brent). De vil også blåse seg litt opp.
  7. Ta brettet ut og legg bakepapiret over på en rist. La chipsene avkjøle seg helt, da blir de helt sprø.

♥ Oppbevar kanelchipsene i en tett pose eller boks.

♥ Jeg laget chips ut av 8 lomper og brukte 2 ½ stekebrett.

♥ Er du ikke glad i kanel kan en fint bare bruke søtning. Ønsker du krydret chips er fremgangsmåten akkurat den samme.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *