Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Spelt Chips

Å lage hjemmelaget sprø chips uten å bruke olje er ikke så lett, helt til jeg tilfeldig prøvde ut dette. Jeg hadde mye speltlompe rester etter en oppskrift og tenkte det måtte være en måte å bruke de på. Disse chipsene er til å anbefale hvis du er like glad i salt og sprøtt som jeg. Uten å bruke en dråpe olje, ble de knasende sprø og kjempe gode. De er også veldig enkle å lage. Chipsene inneholder 189 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • Speltlomper
  • Vann
  • Maldon salt (eller hva du ønsker å krydre med)

 

 

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 240 grader.
  2. Skjær speltlompene i mindre biter (chips størrelse).
  3. Ha vann i et glass og dypp hver og en av bitene helt under vannet.
  4. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og strø over salt (krydder).
  5. Sett brettet i midterste rille i 5 minutter. Flytt det opp til neste rille og stek videre i 3 – 4 minutter. Helt til de begynner å bli litt brune på toppen og rundt kantene (lurt å passe godt på, de blir fort brent).
  6. Ta brettet ut og legg bakepapiret over på en rist. La chipsene avkjøle helt.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *