Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Squash lapper

Squash er en grønnsak man kan bruke i mange retter og oppskrifter. Jeg har eksperimentert mye med squash og funnet ut at den passet til både søte, salte, kalde og varme retter. Smaken er nøytral og den trekker til seg smak fra det den blandes med. Squash er rik på kostfiber, B-vitamin, vitamin C og kalium, men den er fattig på kalorier. Squashen passet perfekt i disse sunne og fiberrike lappene. Kaloriinnholdet i denne oppskriften er 104 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 200 g Sammalt hvetemel (fint)
  • 100 g Fibra mel
  • 3 Egg
  • 6 dl Skummet kulturmelk
  • 50 g Sukrin
  • 1 Squash
  • ½ ts Bakepulver
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Kanel malt
  • 1/8 ts Muskat
  • ½ ts Salt

 

 

Fremgangsmåte

  1. Riv squashen med et rivjern og klem ut mesteparten av vesken, sett til side.
  2. Bland egg og 3 dl av skummet kulturmelk i en bolle.
  3. Bland inn de tørre ingrediensene, litt etter litt og spe på med resten av kulturmelken, rør godt til en klumpfri røre.
  4. Tilsett squashen tilslutt, bland inn og la røren stå å hvile i 20 minutter.
  5. Stek lappene på takke eller stekepanne, jeg bruker formfett når jeg steker.
  6. Smaker kjempegodt med e-lettrømme og syltetøy.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *