Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Vingummi av gele og yoghurt

SONY DSC

Har du lyst på noe søtt og godt, med lite kalorier? Da kan jeg anbefale disse vingummiene. De er super enkle å lage og inneholder bare 58 kcal pr. 100 g. Det er mange 100 kcal spart i forhold til hva man finner i godteri hyllene. En må smøre seg med litt tålmodighet til vingummien er stivnet (det tar ikke så lang tid), men en kan fint oppbevare det i kjøleskapet i flere dager, så er det klart når en har lyst på noe søtt og godt.

 

Ingredienser gele-lag

  • 1 dl ZerOh eller Fun Light saft (jeg har brukt ZerOh med Granateple og blåbær)
  • 1 ½ dl Vann
  • 1 pk Gelatinpulver (25g)

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte gele-lag

  1. Ha vann og saft i en liten gryte og la det få et lite oppkok.
  2. Bland inn gelatinpulveret mens du rører med en tresleiv. Pass på at pulveret smelter helt ut i saften.
  3. Jeg brukte silikonformer + brødform. Bruk det du har, bare en kan løsne det etterpå. Bruker du brødform eller andre store former kan det være lurt å dekke det med bakepapir først. Denne oppskriften er nok til 2 brødformer. Fyll formene halvveis opp med geleblandingen og sett det til avkjøling (ca. ½ time).

 

SONY DSC

 

Ingredienser yoghurt-lag

  • ½ dl ZerOh eller Fun Light saft (jeg har brukt Fun Ligth sweet lemon guarana)
  • 200 g Vanilje yoghurt (her kan en også bruke andre smaker)
  • 15 Gelatinplater
  • ½ dl Vann

 

Fremgangsmåte yoghurt-lag

  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann (5 – 10 minutter).
  2. Bland sammen yoghurt og saft i en bolle.
  3. Kok opp ½ dl vann og skru ned varmen (evt. sett gryten til side), klem ut vannet fra gelatinplatene, og rør de ut i vannet (en etter en).
  4. Når gelatinplatene har smeltet godt inn i vannet helles det i en tynn stråle i yoghurtblandingen, mens du rører med en visp. Bland gelatinen godt inn.
  5. Fordel yoghurten over geleen i formene og sett til avkjøling igjen ca. 1 time (eller lengre).
  6. Hvis du bruker silikonformer er det lurt å bruke en skarp kniv rundt kantene før du presser dem ut. Bruker du brødform eller lignende, skjær vingummien opp med en skarp kniv eller trykk dem ut med små former.

 

SONY DSC

 

  • Vingummien bør oppbevares i en lukket boks i kjøleskapet. Holder seg godt opptil flere dager.

  • Husk! Her er det bare å eksperimentere med ulike smaker på saften og yoghurten, mengden blir den samme.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *