Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Yoghurtkake med vaniljekrem

Dette er kaken en kan diske opp med når en får besøk. Den smaker veldig godt, men den er også fiberrik, kalorifattig og enkel å lage. Kakebunnen er saftig og myk. Vaniljekremen er fyldig og god på smak. Dekket med friske bær, det er jo bare nydelig. Tanken på at en sitter og spiser en kake fylt med krem, som er sunn og med lite kalorier, det er en god tanke. Kakebunnen inneholder 133 kcal pr. 100 g. Vaniljekremen inneholder 75 kcal pr. 100 g. Kake med krem inneholder 104 kcal pr. 100 g (kake + krem + 200 g blåbær og 200 g jordbær inneholder 88 kcal pr. 100 g).

 

 

Ingredienser for kaken

 • 1 Egg
 • 200 g Vaniljeyoghurt
 • 150 g Fibre mel
 • 80 g Sukrin
 • 40 g Sukrin gold
 • 1 ts Bakepulver
 • 1 ts Natron

 

Fremgangsmåte for kaken

 1. Sett ovnen på 190 grader og gjør klar en kakeform med bakepapir.
 2. Bland alt det tørre i en bolle.
 3. Bland egg og vaniljeyoghurt i en ny bolle.
 4. Bland det våte i det tørre til en tykk og glatt røre/deig.
 5. Hell over i kakeformen og stek i midterste rille i 15 – 20 minutter (eller til spyd kommer rent ut).
 6. Avkjøl på rist før du ta på fyllet
 7. NB! Kan også spises som den er eller en kan bruke vaniljekesam eller is.

 

 

Ingredienser for vaniljekrem

 • 4 dl E-lett melk 3 eggeplommer 50 g Sukrin
 • 20 g Sweet stevia
 • 25 g maisenna
 • 10 g (1 ts) Vaniljesukker (jeg hadde ikke vaniljestang i hus, derfor brukte jeg vaniljesukker. Begge deler funker fint, 1 vaniljestang = 1 ts vaniljesukker).

 

Fremgangsmåte for vaniljekrem

 1. Ha melk i en gryte og bland inn søtning + vaniljesukker. Kok opp på svak varme.
 2. Pisk sammen eggeplommer og maisenna klumpfritt i en bolle. Pisk inn litt av melka for å røre ut maisennablandinga og hell det i gryten. Rør kraftig så det ikke klumper seg.
 3. Varm opp vaniljekremen til kokepunktet på middels svak varme. Rør hele tiden (den klumper seg fort), den tykner når den kommer til kokepunktet, trekk straks gryta til side og ta den over i en ny skål/bolle. Avkjøl i kjøleskap.
 4. Vaniljekremen legges over kaken når alt er avkjølt. Den smaker kjempegodt med friske bær (jeg har brukt 200 g blåbær og 200 g jordbær. Da blir kaloriinnholdet 88 kcal pr. 100 g for kake med krem og bær).

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *