Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Eple og pæresnurrer

SONY DSC

Duften av nystekt søt gjærbakst som sprer seg rundt i huset er bare helt fantastisk. Ungene kommer løpende til kjøkkenet hvert tredje minutt «når kan vi smake, jeg klarer ikke vente lenger». Nydelige, smakfulle, næringsrike og sunne snurrer med epler og pærer, disse kan jeg anbefale. De er fulle av vitaminer fra eplene og pærene, i tillegg er de ikke tilsatt sukker, bare naturlig søtning som ikke påvirker blodsukkere. Eple og pæresnurrene inneholder ca. 156 kcal pr. 100 g.

 

SONY DSC

 

Ingredienser

  • 300 g (ca. 1 ½) Pærer (høstens harde store pærer)
  • 700 g Siktet speltmel (+ ca. 50 g til kjevling)
  • 60 g Sukrin +
  • 120 g Sukrin
  • 1 ts Kardemomme
  • 150 g Yoghurt naturell
  • 1 dl Vann
  • 1 pk Gjær for søte deiger
  • 200 g Eple og pære syltetøy (u/ tilsatt sukker)
  • 200 g (2) Epler
  • Kanel
  • 3 SS E-lettmelk

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

  1. Rens og riv pærene med et rivjern.
  2. I en stor bolle blandes pærene sammen med speltmel, søtning og kardemomme.
  3. Bland sammen 1 dl lunket (finger varmt) vann med gjær og 2 SS sukrin.
  4. Ha i yoghurt, gjærblanding og kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (eller bruk håndkraft) til en fin, litt seig deig.
  5. Sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Strø speltmel på benken og legg deigen over. Strø litt mer mel over og trykk den litt flat. Bruk kjevle til å rulle den ut til et rektangel (ca. 1 cm tykk). Strø mel over/under og husk å snu den underveis. Deigen er ganske seig og litt vanskelig å jobbe med, så tålmodighet er nøkkelen her 😉
  7. Smør deigens flate inn med syltetøy (jeg moste syltetøyet litt med en gaffel). Skrell, rens og skjær eplene opp i tynne små skiver. Fordel eplene så de dekker deigen. Strø over kanel.
  8. Nå skal den rulles sammen og her kommer den vanskelige jobben, siden deigen er litt seig. Bruk et godt, flatt redskap som en «plast skraper» til å hjelpe deigen rundt. Når den er rullet sammen skjæres den opp i passe store skiver. Jeg laget dem ganske store og valgte å dele den i 12. Legg dem på stekebrett dekket med bakepapir (lurt med godt mellomrom), legg over et klede og sett dem til heving igjen i ca. 1 time.
  9. Forvarm oven til 225 grader. Pensle snurrene med litt melk/egg og sett dem midt i ovnen i 12 – 15 minutter. Avkjøles på en rist.

 

  • De var like saftige, myke og gode dagen etter 😉

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *