Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Grove frokostbrød

SONY DSC

Sunne, næringsrike og kjempe gode frokostbrød. Disse kan jeg anbefale hvis du ønsker et sunnere alternativ til brød. De er enkle å lage, blir luftige, holder seg godt til neste dag og egner seg fint til å fryses. I tillegg inneholder de mye mindre kalorier enn brød/frokostbrød en kjøper, bare 182 kcal pr. 100 g. De kan formes til rundstykker, brukes til hamburgerbrød og en kan tilsette mer søtning og lage saftige boller.

 

SONY DSC

 

Ingredienser

 • 200 g Gulrøtter
 • 250 g Sammalt hvetemel
 • 250 g Byggmel
 • 50 g Hvetemel
 • 50 g Fiberfin (du kan også doble mengden med hvetemel hvis du ikke har fiberfin, da blir kaloriinnholdet 186 kcal pr. 100 g)
 • 50 g Sukrin
 • 200 g Yoghurt naturell
 • 1 dl Vann
 • 1 pk Tørr gjær
 • 2 SS Sukrin
 • 1 ts Salt

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

 1. Skrell og riv gulrøttene.
 2. I en stor bolle bland gulrøttene sammen med alle mel sortene, sukrin og salt.
 3. Bland sammen 1 dl lunket (finger varmt) vann med tørr gjær og 2 SS sukrin.
 4. Ha i yoghurt, gjærblanding og kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (eller bruk håndkraft) til en fin deig (den kan virke litt seig).
 5. Sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
 6. Legg deigen på benken og form den til en tykk, lang pølse. Del den opp i 8 deler. Bruk litt sammalt hvetemel hvis den er klissete.
 7. Rull/form som frokostbrød, trykk dem litt flate og legg dem på stekebrett dekket med bakepapir. Ha god plass mellom frokostbrødene.
 8. Dekk dem til med et klede eller plastfolie og sett dem til heving igjen på et lunt sted. Her er hemmeligheten for luftige frokostbrød. Jo lenger de får heve nå, desto mer luftige blir de. De skal heves til dobbel størrelse. Minst 30 minutter. Jeg hevet mine over en time.
 9. Når de nesten er ferdige å heve setter du ovnen på 225 grader. Pensle frokostbrødene med litt melk, strø over litt valmuefrø (eller lignende) om ønskelig og sett dem inn i midterste rille i 10 – 15 minutter. Det kommer alt an på størrelse og ovn. Følg godt med mot slutten, bruk et spyd til å sjekke og pass på at de ikke blir for mørke på toppen.
 10. Avkjøl frokostbrødene på en rist.

SONY DSC

 

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *