Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Grove rundstykker med søtpotet

Duften av nystekt gjærbakst sprer seg rundt i huset. Den ene etter den andre kommer løpende inn på kjøkkenet; er det ferdig, kan vi smake, det lukter såååå godt 😉 Er det noe som gleder mange, er det nystekte rundstykker og disse kan jeg absolutt anbefale. De er luftige, næringsrike og fantastisk gode. Her har jeg brukt søtpotet i deigen. Den er med på å trekke ned kaloriinnholdet, men også gi C vitaminer, kostfiber og andre viktige næringsstoffer. I tillegg holder rundstykkene seg ferskere. Søtpoteten skiller seg ikke ut i smak, men gir en liten sødme til rundstykkene. Kaloriinnholdet på disse mektige rundstykkene er 212 kcal pr. 100 g.  

Jeg fikk 12 store rundstykker ut av denne oppskriften.

 

Ingredienser

  • 2 ½ dl Ekstra lettmelk
  • 1 ½ dl Vann
  • 1 pk Gjær (tørr eller fersk)
  • 1 SS Sukrin
  • 300 g Sammalt hvetemel, fint
  • 250 g Siktet rugmel
  • 150 g Hvetemel
  • 50 g Lettkokt havregryn
  • 150  g Søtpotet
  • 1 SS Nøytral olje
  • 1 ts Salt
  • Egg eller melk til pensling

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melk og vann til ca. 37 grader. Løs opp gjæren og sukrinen i blandingen.
  2. Skrell og rasp søtpotet og ha det i en bakebolle. Ha i resten av ingrediensene og kjør sammen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Deigen blir litt seig, det gjør ingenting.
  3. Dekk bollen til med plastfolie eller et klede, og sett til heving et lunt sted i 30 – 45 minutter.
  4. Rull deigen ut til en tykk pølse og del den opp i like store emner. Rull ut runde rundstykker og legg dem på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk brettet med plastfolie og la rundstykkene etterheve i 45 – 60 minutter (gjerne lenger).
  5. Pensle rundstykkene og stek dem på 180 grader i 10 – 12 minutter. Sjekk med et spyd om de er gjennomstekt.

 

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *