Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Irske potetrundstykker

Denne oppskriften er inspirert av det irske potetbrødet. En enkel, rask og næringsrik oppskrift som gir nydelige og saftige rundstykker. Den inneholder ikke gjær og skal derfor ikke heves, men resultatet blir luftige, store og smakfulle rundstykker. Har du rester av poteter fra middagen er de perfekte til å bruke i denne oppskriften. Disse potetrundstykkene inneholder bare 171 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

  • 200 g Kokte poteter
  • 200 g Rå poteter
  • 1 Egg
  • 1 Eggehvite
  • 1 dl Melk
  • 200 g Siktet hvetemel
  • 150 g Sammalt hvetemel, fint
  • 1 ½ SS Bakepulver
  • 1 ts Salt

 

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 190 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  2. Skrell og skjær 200 g poteter i små biter. Kok dem møre og mos dem med en gaffel (til potetmos, men uten å tilsette veske).
  3. Skrell og rasp 200 g rå poteter.
  4. Ha egg, eggehvite og melk i en bolle, pisk sammen. Tilsett raspet og moste poteter og bland godt sammen.
  5. Tilsett salt og bakepulver. Ha i litt og litt mel og bland sammen med en visp eller slikkepott. Etter hvert går du over til å kna med hendene. Deigen skal bli fast og fin, som en vanlig brød/bolle deig.
  6. Strø litt mel på benken og legg deigen over. Rull den til en tykk pølse og del den opp i ønsket størrelser. Jeg delte min i 8 biter og fikk store fine rundstykker.
  7. Rull til rundstykker, deigen er litt klissete så bruk gjerne litt mel når du ruller. Plasser dem på stekebrettet med litt mellomrom
  8. Rundstykkene stekes i midterste rille i ca. 20 minutter. La dem avkjøle seg på stekebrettet litt før de skjæres i.
  • Disse smaker kjempegodt til ulike supper, gryter og salater, men passer like godt til frokost eller lunsjbordet med forskjellige slag av pålegg.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *