Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Kanelsnurrer med gulrot

Jeg elsker nystekt gjærbakst og duften av kanelsnurrer er bare helt fantastisk. Gjærbakst er jo ikke det sunneste alternativet og jeg måtte prøve å finne en løsning på det. Jeg bruker ofte gulrøtter når jeg baker (ellers også), det gir baksten en utrolig god saftighet, i tillegg til næring og vitaminer. Gulrøtter inneholder lite kalorier og er derfor med på å trekke ned det totale kaloriinnholdet. Jeg var nysgjerrig på hvordan det ville smake i søt gjærbakst og ja, det ble kjempe godt. Disse kanelsnurrene er sunne, saftige, søte og inneholder bare 143 kcal pr. 100 g.

 

 

Ingredienser

  • 100 g Gulrøtter
  • 270 g Sammalt hvetemel, fint + litt ekstra til kjevling
  • 100 g Sukrin
  • 50 g Sukrin gold
  • 1 ts Kardemomme
  • 1 ts Salt
  • 1 pk Tørrgjær
  • 0,7 dl E-lett melk
  • 1 Egg

 

Topping

 

  • 3 SS Sukrin
  • 1,5 SS Sukrin gold
  • 1,5 – 2 SS Kanel
  • Eple og pæresyltetøy (uten tilsatt sukker)
  • Melk til pensling

 

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv gulrøttene og legg dem i en bolle.
  2. Tilsett sammalt hvetemel, sukrin, sukrin gold, kardemomme og salt. Pisk egget lett med en gaffel og ha i. Bland alt sammen.
  3. Bland tørrgjær i lunken melk (fingervarme, jeg varmer den i mikroen). Kna det godt med resten av ingrediensene til en fast deig.
  4. For hev deigen på et lunt sted i 45 – 60 minutter.
  5. Strø sammalt hvetemel på et bakepapir på benken og legg deigen på. Bruk hendene til å trykke ut i starten, deretter bruker du kjevle. Fortsett med å kjevle deigen til en kvadratisk form (deigen er nok litt seig og trenger litt mel for å ikke klistre seg).
  6. Mos eple/pærebitene i syltetøyet med en gaffel og smør det ut over hele deigen. Bland sammen sukrin, sukrin gold og kanel og strø over
  7. Rull sammen deigen (henger den fast i bakepapiret bruker du en kniv for å løsne den) og skjær den opp i passe store skiver (2-3 cm, jeg fikk 12 stk).
  8. Legg dem i muffinsformer (kan være lurt å bruke silikonformer, mine satt litt fast i papiret, hvis ikke smør formene med formfett).
  9. Legg et klede over kanelrullene og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  10. Sett ovnen på 200 grader.
  11. Pensle dem med melk og stek dem i 10 – 15 minutter, avkjøl på rist.

 

  • Tips! De er veldig gode et par dagen etter, men anbefaler å ha dem litt i mikroen. De kan også fryses.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *