Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Olivenbrød

Dette grove, fiberrike og sunne olivenbrødet smakte kjempe godt. Det passer perfekt til grillbordet, salater, supper og ulike gryteretter. Brød generelt inneholder en del kalorier, dette inneholder mindre enn alle kjøpebrød jeg har funnet. Olivenbrødet inneholder 210 kcal pr. 100 g og er mektig, smakfullt og næringsrikt.

 

 

Ingredienser

  • 300 g Sammalt hvete, fin
  • 100 g Byggmel
  • 200 Fibra mel
  • 2 ts havsalt/Maldon salt
  • 1 ts Oregano
  • 1 ts Rosarin
  • 3,5 dl E-lettmelk
  • 1 pk gjær
  • 100 g Oliven
  • + litt melk til pensling og Maldon salt til topping

 

 

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre i en stor bolle.
  2. Varm melken til ca. 37 grader, fingervarme (jeg varmer i mikroen). Rør ut gjæren i melken.
  3. Tilsett melken i bollen og elt til en passe fast deig.
  4. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i 20 – 30 minutter.
  5. Ha deigen på bordet, skjær oliven i biter og kna det godt inn i deigen. Form det som du ønsker. Legg det på et stekebrett eller i en brødform. La det heve ca. 15 minutter under plast på et lunt sted.
  6. Sett stekeovnen på 225 °C.
  7. Skjær ruter på toppen av brødet, pensle med litt melk og strø over Maldon salt.
  8. Stek brødet i 20 – 25 minutter og avkjøl på rist.

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *