Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Rug og speltrundstykker med pære

SONY DSC

Saftige, luftige og næringsrike rundstykker, disse kan jeg anbefale. Høstens pærer er perfekte til å bruke i bakverk, de er harde og gir ikke fra seg så mye veske. Man kan ikke smake så mye av pærene i rundstykkene, men de er med til å gi litt sødme, vitaminer og hjelper med å senke kaloriinnholdet. Vi likte disse rundstykkene veldig godt og jeg kommer absolutt til å bake dem ofte. Rundstykkene inneholder 195 kcal pr. 100 g.

 

Ingredienser

 • 300 g Pærer (ca. 1 ½)
 • 500 g Speltmel (siktet)
 • 200 g Sammalt rugmel (grovmalt)
 • 50 g Sukrin
 • 150 g Yoghurt naturell
 • 2 ts Maldonsalt (+ litt ekstra til topping)
 • 1 dl Vann
 • 1 pk Tørr gjær
 • 2 SS Sukrin

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

 1. Fjern enden og skrotten på pærene (ikke skrell). Riv dem med et rivjern.
 2. I en stor bolle bland pærene med begge mel sortene, sukrin og Maldonsalt.
 3. Bland sammen 1 dl lunket (finger varmt) vann med tørr gjær og 2 SS sukrin (Tips! La gjæren stå og trekke noen minutter i vannet).
 4. Ha i yoghurt, gjærblanding og kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (eller bruk håndkraft) til en fin men litt seig deig.
 5. Sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
 6. Legg deigen på benken og form den til en tykk, lang pølse. Del den opp i 12 – 14 deler. Bruk litt speltmel hvis den er klissete.
 7. Rull og form til rundstykker og legg dem på stekebrett dekket med bakepapir. Ha god plass mellom rundstykkene.
 8. Dekk dem til med et klede eller plastfolie og sett dem til heving igjen på et lunt sted. For luftige rundstykker, etterhev minst en time.
 9. Når de nesten er ferdige å heve setter du ovnen på 225 grader. Pensle rundstykkene med litt melk, strø over litt Maldonsalt om ønskelig og sett dem inn i midterste rille i 10 – 12 minutter. Det kommer alt an på størrelse og ovn. Følg godt med mot slutten, bruk et spyd til å sjekke om de er ferdige.
 10. Avkjøl rundstykkene på en rist.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *