Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Pulled pork

SONY DSC

Pulled pork er en utrolig saftig kjøttrett som stammer fra Amerika. Her langtids stekes svinekjøtt på svak varme i flere timer. Er du glad i rent, magert og saftig kjøtt anbefaler jeg deg å prøve dette. Det er så enkelt og krever ingen arbeid, kjøttet kan stekes over natten eller settes inn når du står opp og stå utover dagen. Alt du trenger å tenke på er hva du skal ha til og når den er ferdig stekt. Jeg har brukt en indrefilet av svin, den inneholder 116 kcal pr. 100 g. En kan også bruke ytrefilet, den inneholder 110 kcal pr. 100 g.

 

SONY DSC

 

Fileten kan krydres og marineres på mange måter, her er det smak og behag. Vi har tidligere laget det med tacokrydder, kjempe godt. En kan marinere kjøttet med bbq-saus, klassisk pulled pork. Her er fileten marinert i en hvitløksmarinade, veldig godt og super enkelt. Det du trenger da er:

 • 2- 3 fedd Hvitløk
 • ¼ ts Salt
 • ¼ ts Pepper
 • 1 ts Paprikakrydder
 • ½ ts Oregano
 • ¼ ts Chili (fersk eller tørket)
 • ½ Lime (saften)
 • 1 SS Worcester sauce

 

 

Fremgangsmåte

 1. Press hvitløken og bland sammen alle ingrediensene.
 2. Rens kjøttet for fett og smør marinaden godt inn med hendene. Ønsker du ekstra god smak fra marinaden anbefaler jeg å marinere kjøttet dagen før og la det ligge over natten pakket inn, i kjøleskapet. Det går også fint å marinere det rett før det settes i ovnen.
 3. Legg kjøttet i en ildfast form og ha i ½ – 1 dl vann. Legg på et lokk eller dekk formen med aluminiumsfolie.
 4. Sett formen inn i midterste rille i en forvarmet ovn på 80 – 100 grader i 10 – 15 timer.
 5. La kjøttet hvile i 15 – 20 minutter. Ta kjøttet ut av formen og bruk to gafler til å dra kjøttet fra hverandre i strimler. Hell litt av kraften over kjøttet.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *