Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

2 x Pizza med gulrotbunn

3

Dette har blitt familiens favoritt bunn når vi skal lage pizza, og er absolutt et sunnere alternativ. Smaken og konsistensen er så lik vanlig pizzabunn, den er også super enkel å lage. Her er to forslag til fyll, der jeg har regnet ut hva hver pizza inneholder pr. 100 g. Jeg delte deigen i 2 like deler og laget to små, men oppskriften på bunnen passer perfekt til ei langpanne om en ønsker å lage den ene varianten (da dobles ingrediensene til fyllet, kaloriinnholdet vil bli det samme). Pizzabunnen smaker selvfølgelig godt med andre typer fyll også 😉   

 

Pizzabunn: 129 kcal pr. 100 g

 

Ingredienser

  • 100 g Gulrøtter
  • 250 g Sammalt hvetemel, fint
  • 1 ss Sukrin
  • 1 ts Salt
  • 1 pk Tørrgjær
  • 1,5 dl Vann
  • 1 ts Maldon salt

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv gulrøttene og legg dem i en bolle.
  2. Tilsett sammalt hvetemel og salt. Bland alt sammen.
  3. Bland tørrgjær og sukrin i lunket vann og kna det godt med resten av ingrediensene til en fast deig (eller elt den i kjøkkenmaskinen).
  4. For hev deigen på et lunt sted i 45 – 60 minutter.
  5. Sett ovnen på 225 grader.
  6. Legg deigen på et bakepapir på benken (del den i to like store om ønskelig) og bruk hendene til å trykke ut i starten.
  7. Fortsett med å kjevle pizzabunnen til ønsket form.
  8. Strø over Maldon salt og rull over med kjevlen slik at det fester seg.
  9. Forstek bunnen (bunnene) midt i ovnen i 10 minutter.
  10. Ta på fyll og stek videre i 10 – 15 minutter.

 

Pizza med karbonadedeig m/bunn: 121 kcal pr. 100 g

 

SONY DSC

 

Ingredienser

  • 150 g Karbonadedeig
  • 50 g Løk
  • 100 g Pizzasaus
  • 100 g Mais
  • 80 g Revet lett ost
  • Oregano (topping)

 

Fremgangsmåte

  1. Stek karbonadedeigen og krydre med ønsket krydder (jeg brukte spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og paprikakrydder. Skjær løken i ønsket form og størrelse.
  2. Fordel pizzasauen på bunnen og legg på resten av fyllet. Stek pizzaen videre i 10 – 15 minutter.

 

Pizza med pepperoni m/ bunn: 122 kcal pr. 100 g

 

SONY DSC

 

Ingredienser

  • 20 g Mini salami (eller pepperoni, vi liker best smaken til salami)
  • 50 g Løk
  • 100 g Pizzasaus
  • 100 g Paprika (gjerne med ulik farge)
  • 8 0 g Revet lett ost
  • Oregano (topping)

 

Fremgangsmåte

  1. Skjær løk og paprika i ønsket form og størrelse. Fordel pizzasauen på bunnen og legg på resten av fyllet. Jeg legger alltid salamien/pepperonien på toppen. Stek pizzaen videre i 10 – 15 minutter.

3

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *