Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Auberginepizza

Lyst på en supersunn pizza, som i tillegg smaker godt og er enkel å lage? Da bør du prøve Auberginepizza. Sunnere pizzabunn er vanskelig å finne. Den er jo ikke som vanlig pizza, men som et sunnere alternativ kan jeg absolutt anbefale den.

 

Jeg har ikke regnet ut kaloriinnholdet i denne oppskriften, fyllet en velger å bruke har stor betydning. Her har jeg skrevet ned oppskriften på fyllet vi hadde på, men valgmulighetene er så store. Aubergine inneholder 20 kcal pr. 100 g, så det er en meget kalorifattig pizzabunn.

 

2 – 3 personer

 

Ingredienser

 • 2 mellomstore Aubergine
 • Salt
 • 400 g Karbonadedeig
 • 1 Rødløk
 • 2 Sjampinjong
 • 1 boks Mais
 • 1 boks/glass Pizzasaus (ca. 3 dl)
 • Lett ost
 • Krydder: spisskummen, paprikakrydder, hvitløkspulver, løkpulver, oregano

Fremgangsmåte

 1. Skjær av endene til auberginen og del dem opp på langs, ca. 1 cm tykke skiver. Legg dem på et bakepapir eller lignende og strø over salt, snu dem og gjør det samme. La de ligge i 5 – 10 minutter.
 2. Skyld/vask dem under kaldt vann og legg dem på tørkepapir. Tørk dem godt på begge sidene.
 3. Varm opp en stekepanne på høy varme. Legg på aubergine i en tørr panne og la dem få en gylden brun farge på begge sidene (gjøres i flere omganger), legg dem på en rist til de skal brukes senere (grunnen til denne metoden er for at auberginen ikke skal ha en svampaktig konsistens).
 4. Sett stekeovnen på 225 grader
 5. Stek karbonadedeigen i en tørr panne. Hakk løken og sjampinjongen i mindre biter og har i pannen. La det surre noen minutter. Ha i ønsket krydder og mais. Hell over pizzasausen og smak til med salt, pepper og annet krydder.
 6. Dekk et stekebrett med bakepapir. Legg auberginene på brettet. Fordel fyllet og stør over osten.
 7. Stek dem i midterste rille i ca. 10 minutter, eller til osten er smeltet.

 

 • NB! Auberginebunnen vil bli ganske myk, så her må nok kniv og gaffel finnes frem. Smaker kjempe godt med grønn salat og litt rømme eller kesam til.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *