Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Blomkål og brokkolisuppe

Å lage suppe fra bunnen er hverken tidskrevende eller vanskelig. Denne super sunne, næringsrike og smakfulle suppen er ferdig på maks 20 minutter. Har du lyst på et herlig suppemåltid som passer til både store og små, er dette et tips til deg ;o) Server gjerne med krydret og stekte kikerter, sprøstekt bacon, krutonger eller/og brød til. Denne suppen inneholder bare 15 kcal pr. 100 g og er i tillegg mektig og god.   

 

Ingredienser

 • 1 L Vann
 • 400 g (1) Blomkål
 • 350 g (1) Brokkoli
 • 100 g (1/2) Rødløk
 • 2 fedd Hvitløk
 • 2 stk. Grønnsaksbuljong
 • 2 dl E-lettmelk
 • Salt og pepper

 

 

Fremgangsmåte

 1. Kok opp vannet og bland inn buljongen.
 2. Skjær løken i mindre biter, press eller hakk hvitløken og ha det i vannet. La det stå og småkoke noen minutter.
 3. Skjær opp blomkålen og brokkolien i mindre buketter og ha dem i vannet. La det småkoke på svak varme (under lokk) til grønnsakene er møre.
 4. Trekk gryten til side, bruk en stavmikser til å gjøre suppen tykk og klumpfri (hvis du ønsker biter fra blomkål og brokkoli, ta dette ut først).
 5. Ha i melken og la det får et oppkok igjen. Smak til med salt og pepper.

 

Tips! Stekte kikerter

 1. Bland sammen en boks med kikerter (silet og vasket) med 2 SS Worcester saus, 1 fedd hvitløk, paprikakrydder, løkpulver, chilikrydder, salt og sitronpepper (eller sort pepper).
 2. Varm opp en tørr stekepanne og ha i kikertene. Skru ned varmen på middels og la det stå å steke i ca. 5 minutter. Vend om kikertene underveis.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *