Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Byggrynsgrøt

Av og til vil en ha noe som er raskt, godt og gir en god metthetsfølelse. På noen fastedager har vi kjøpt ferdig byggrynsgrøt fra Fjorland. Denne er ferdig på   1-2-3, porsjonen inneholder 345 kcal og den metter godt. Jeg fikk lyst til å prøve å lage grøten selv, siden alle i huset her synes den er veldig god. Jeg fant en oppskrift og byttet ut melken fra lettmelk til ekstra lettmelk. Jobben er ikke så krevende, men det tar litt tid da grynene skal stå over natten. Grøten ble kjempegod og mettet mye mer enn ferdig grøt. Jeg måtte dele opp porsjonen over 2 måltider. Ferdig grøt inneholder 94 kcal pr. 100 g, mens følger en denne oppskriften inneholder grøten 76 kcal pr, 100 g.

 

Ingredienser

  • 2 dl (150g) (118 kcal pr. 100 g) byggryn, tørre
  • 1 l E-lettmelk
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. La byggrynene ligge i kaldt vann natten over. Hell fra vannet.
  2. Kok opp melken, ha i grynene og la grøten småkoke på svak varme i 45 minutter. Rør av og til.
  3. Smak grøten til med salt.

 

 

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *