Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Enchilada Moussaka

Her har jeg slått sammen to favoritter til en rett. Enchilada, en meksikansk rett og Moussaka som stammer fra Midtøsten. To retter som absolutt kunne bli til en. En smakfull, næringsrik og sunn rett for store og små. Denne oppskriften metter 3 – 4 mager og inneholder 67 kcal pr. 100 g.   

Ingredienser

  • 3 dl Vann
  • 2 Kjøttbuljong
  • 150 g Gulrøtter
  • 100 g (1) Rødløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 bokser (800 g) Grovhakkede tomater
  • 1 glass (230 g) Tacosaus (styrke etter ønske)
  • 550 g (8-9) Poteter
  • 400 g Karbonadedeig
  • 70 g Philadelphia light
  • 100 g Lettrømme (10%)
  • 150 g (1) Paprika (farge etter ønske)
  • 1 boks (170 g drenet) Svarte bønner
  • 1 boks Mais
  • 150 g Revet lettost
  • Krydder: hvitløkspulver, løkpulver, paprikakrydder, oregano, spisskummen, chilikrydder, salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjær gulrøtter og løk i små terninger.
  2. Kok opp 3 dl vann og bland inn kjøttbuljongen. Ha i gulrøttene, løken og hakket/presset hvitløk. La det småkoke i noen minutter.
  3. Ha i hakkede tomater og tacosaus. La det småkoke i 15 – 20 minutter mens du tilbereder resten.
  4. Skrell og skjær potetene i skiver. Kok opp vann i en gryte og ha potetene i. La dem koke i ca. 5 minutter. Hell ut vannet og sett til side.
  5. Stek karbonadedeigen og krydre med hvitløkspulver, løkpulver, paprikakrydder, oregano, chilikrydder og godt med spisskummen. Sett til side.
  6. Sett ovnen på 200 grader.
  7. Bruk en stavmikser til å kjøre sausen klumpfri, tykk og fin. Bland inn Philadelphia ost og lettrømme.
  8. Skjær paprikaen i små terninger og skyll bønnene i en sil i kaldt vann.
  9. Ha karbonadedeig, paprika, svarte bønner og mais i gryta og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper (evt. mer krydder).
  10. Bruk en stor ildfast form. Start med et godt lag saus og dekk med potetskiver. Fortsett samme prosessen (3 lag med potetskiver til sammen) og avslutt med sausen.
  11. Sett formen inn i midterste rille i 25 – 30 minutter. Ta formen ut og strø over osten. Stek videre i ca. 10 minutter, til osten har smeltet.
  12. Ta ut formen og la den roe seg på benken i 5 minutter.

Server gjerne med en frisk salat til.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *