Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Fiskegrateng

En litt annerledes fiskegrateng en hva vi er vant til, men den smaker kjempe godt. Barna spiste 2 porsjoner, og det er jo ett godt tegn. Denne er uten makaroni og blir ikke så kompakt som vanlig fiskegrateng, den gir litt saus til potetene.

Denne fiskegratengen inneholder 76 kcal pr. 100

 

Ingredienser

  • 760 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 stk (200 g) gulrot
  • 1 stk (20 g) vårløk
  • 50 g Brelett smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl E-lettmelk
  • 1/2 ts  muskat
  • 1/2 ts  salt
  • 1/4 ts  pepper
  • 2 ss  bakepulver
  • 20 g  griljermel

Tilbehør

  •  råkost
  •  potet

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær torsk i mellomstore terninger.
  3. Trekk fisken i lettsaltet vann i 3 minutter.
  4. Riv gulrot på det groveste på et rivjern, og skjær vårløken i tynne skiver.
  5. Smelt Brelett smør i en kasserolle på middels varme, tilsett halvparten av hvetemelet og rør godt.
  6. Spe på med 1 dl E-lettmelk, og rør raskt til det ikke er mer klumper.
  7. Tilsett resten av melet og rør raskt igjen til det ikke er mere klumper igjen.
  8. Spe på med resten av melken, litt om gangen, og la sausen koke i noen minutter.
  9. Smak til med muskat, salt og pepper.
  10. Ha torsk, gulrot og vårløk i sausen og bland forsiktig sammen.
  11. Tilsett bakepulver.
  12. Hell gratengen over i en ildfast form og dryss over griljermel.
  13. Stek fiskegratengen i stekeovnen i ca. 20 minutter.

 

  • Server fiskegrateng med kokte poteter og grønnsaker.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *