Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Gnocchi

Dette er en italiensk pastarett der poteten er hovedingrediensen i pastadeigen. En perfekt erstatning til den klassiske pastaen (når en tenker kalorimessig). En må planlegge litt god tid, men det er en enkel og grei prosess. De smaker kjempegodt og kan serveres til det meste en bruker pasta til. Her har jeg servert det enkelt med mager pølse, pastasaus og råkostsalat.

4 personer

Ingredienser

 • 1 kg Melne poteter med skall (viktig at potetene er melne, som mandelpoteter eller Kerrs pink).
 • 1 Egg
 • 1 Eggeplomme
 • 100 – 120 g Hvetemel
 • 1 SS Finhakket basilikum (kan sløyfes)
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 225 grader og legg et bakepapir på en rist.
 2. Vask og tørk potetene godt. Bruk en gaffel til å stikke flere hull i de uskrelte potetene. Legg dem på risten og bak dem i ovnen i 45 – 60 minutter. Til de er møre (ved å bake potetene i ovnen får de en melete konsistens, noe som er avgjørende for et godt resultat).
 3. Ta risten ut og la potetene avkjøle seg i 5 minutter. Del dem i to og grav ut potetkjøttet med en skje. Legg det i en bolle og mos det med en sleiv, gaffel eller lignende. Bland inn hakket basilikum, salt og pepper.
 4. Visp lett sammen egget og eggeplommen i en skål. Bland det godt sammen med potetene. Tilsett melet, litt etter litt og kna godt til du får en jevn og fin deig.
 5. Ha litt mel på benken og legg ned deigen. Del den opp i 6 like deler. Trill hver del ut til tommelfinger tykk pølser. Kutt dem opp i små avlange biter (ca. 2 cm). Lag mønster med en gaffel om du ønsker riller på gnocchiene. Bruk mer mel hvis deigen er seig.
 6. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor gryte og legg gnocchiene i når vannet koker. Gnocchiene er ferdig et par minutter etter at de flyter opp mot overflaten. Bruk en hullsleiv til å flytte dem fra gryta.

♥ Serveres alene med høvlet parmesan og en god saus, f.eks pesto eller som tilbehør til ulike retter.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *