Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Grove Pizzabåter

SONY DSC

Sunne, grove pizzabåter som inneholder mye næring, fiber og vitaminer, men lite kalorier. De passer perfekt til å ha liggende i fryseren til dager en ikke har tid til å stå på kjøkkenet. De er også gode neste dag, men bør varmes i mikro eller ovnen.

Pizzabåtene inneholder 134 kcal pr. 100 g

Deigen inneholder 200 kcal pr. 100 g

Fyllet inneholder 69 kcal pr. 100 g

 

SONY DSC

 

Ingredienser til deigen

  • 200 g Gulrøtter
  • 400 g Sammalt hvetemel (grov)
  • 200 g Hvetemel
  • 200 g Yoghurt naturell
  • 1 dl Vann
  • 1 pk Gjær
  • 2 SS Sukrin
  • 2 ts Salt

Ingredienser til fyllet

  • 400 g Karbonadedeig
  • 120 g (1) Løk
  • 1 Fedd hvitløk
  • 1 boks Hakkede tomater
  • 50 g Ketchup (u/sukker)
  • 1 Boks Mais
  • Krydder: Spisskummen, hvitløkspulver, salt og pepper

 

SONY DSC

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv gulrøttene.
  2. I en stor bolle bland gulrøttene sammen med begge mel sortene.
  3. Bland sammen 1 dl lunket (finger varmt) vann med gjær og sukrin.
  4. Kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (eller bruk håndkraft) til en glatt deig.
  5. Sett til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  6. Del deigen opp i 16 biter og form dem til avrunde boller. Legg dem på stekebrett dekket med bakepapir og sett dem til heving i 40 – 60 minutter.
  7. SONY DSCLag fyllet: Skjær løken i små biter. Stek kjøttdeigen og krydre med ønsket krydder. Ha i løk, hvitløk og mais, stek videre et par minutter. Hell i hakkede tomater og ketchup, la det småkoke i 10 – 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  8. Sett stekeovnen på 220 grader.
  9. Bruk hendene til å lage en grov i midten av bollene, pensle dem med litt melk og fordel fyllet.
  10. Stek dem i midterste rille i 10 minutter, ta dem ut og strø over osten, stek dem videre i 10 minutter.

 

SONY DSC

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *