Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Innbakte pølser

Ungenes favoritt! En sunnere utgave av pølsehorn. Disse små, søte innebakte pølsene smakte kjempe godt. Jeg har brukt Go & Mager grillpølse. Pølsene er gode på smak og inneholder en del mindre kalorier enn andre grillpølser. Brødet er sunt med vitaminer og fiber og inneholder 173 kcal pr. 100 g. 

 

 

Ingredienser

  • 150 g Gulrøtter
  • 300 g Sammalt hvetemel
  • 75 g Hvetemel
  • 75 g Fiberfin
  • 30 g Sukrin
  • 30 g Tagatesse
  • 150 g Yoghurt naturell
  • 0,7 dl Vann
  • 1 pk Tørr gjær (for søte deiger)
  • 1 ½ SS Sukrin
  • 1 ts Salt

 

 

Fremgangsmåte

  1. Skrell og riv gulrøttene.
  2. I en stor bolle bland gulrøttene sammen med alle mel sortene, søtning og salt.
  3. Bland sammen lunket (finger varmt) vann med tørr gjær og sukrin.
  4. Ha i yoghurt, gjærblanding og kjør sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (eller bruk håndkraft) til en fin deig (den kan virke litt seig).
  5. Sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Skjær opp pølsene i passe store biter (jeg delte hver pølse i 3). Gjør klar stekebrett med bakepapir.
  7. Legg deigen på benken og del den opp i 2 deler. Bruk litt av sammalt hvetemel hvis den er klissete.
  8. Kjevle deigen ut til et kvadrat (husk å snu den underveis og bruk litt mel så den ikke setter seg fast i benken). Mål med en pølsebit for å se hvor du skal dele deigen. Skjær deigen opp i passe biter.
  9. Rull pølsene inn i deigen og legg dem på stekebrettet. Gjør det samme med den andre delen av deigen.
  10. Dekk dem til med et klede eller plastfolie og sett dem til heving igjen på et lunt sted. Heves videre i 30 – 45 minutter.
  11. Sett ovnen på 210 grader.
  12. Pensle med litt melk og sett dem inn i midterste rille i 12 – 15 minutter.

 

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *