Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/e/6/sunnmatlyst.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Innebakt pizza

Innebakt pizza, eller Calzone som det heter på italiensk er en enkel og velsmakende pizzavariant. Den kommer i utallige varianter og kan fylles med det du syns er godt. Denne oppskriften er sunn, fiberrik og har lite kalorier sammenlignet med andre pizzadeiger. Selve deigen inneholder 163 kcal pr. 100 g. Jeg bruker ofte gulrøtter i bakverk, det gir en utrolig god og saftig smak. I tillegg er det med på å senke kaloriinnholdet og inneholder antioksidanter, vitaminer, fiber og andre viktige næringsstoffer. Det totale kaloriinnholdet kommer helt an på hva en har i den, jeg hadde pizzasaus, bog skinke, løk, paprika, sjampinjong og ost. Disse ble utrolig gode og det blir ikke lenge til neste gang jeg skal lage dem. Jeg fikk 6 stk. ut av oppskriften, alle ble spist opp. Neste gang vil jeg lage dobbel oppskrift og fryse det som blir igjen.

 

 

Ingredienser

 • 250 g Gulrøtter
 • 180 g Sammalt hvetemel (fint) (+ litt ekstra for kjevling)
 • 100 g Fibre mel
 • 50 g Byggmel
 • 2 ts Salt
 • 1 ts Oregano
 • 1 ½ dl Vann
 • 1 pk Tørrgjær
 • 1 SS Sukrin

 

 

Fremgangsmåte 

 1. Skrell og riv gulrøttene og legg dem i en bolle.
 2. Tilsett sammalt hvetemel, fiberfin, byggmel, oregano og salt. Bland alt sammen.
 3. Bland tørrgjær og sukrin i 1 ½ dl lunket vann og kna det godt med resten av ingrediensene til en fast deig.
 4. For hev deigen på et lunt sted i 45 – 60 minutter.
 5. Sett ovnen på 225 grader.
 6. Del deigen i 6 like store deler (deigen er nok litt seig og du vil trenge litt mel når du skal kjevle).
 7. Strø litt mel på benken, bruk hendene til å trykke ut i starten og kjevle små runde former.
 8. Legg pizzabunnen på et stekebrett dekket med bakepapir og start med å smøre på fyllet. Ikke smør helt ut på kanten. Ta på ønsket fyll på den ene halve siden. Legg på «lokket» (den andre halvdelen), trykk endene igjen med fingrene og bruk en gaffel rundt kantene for å tette det helt (hvis det kommer noen huller tar du bare litt deig og limer igjen).
 9. Stek to og to på hvert brett i ca. 20 minutter på midterste rille.

Author: Christi Tingbø

Jeg heter Christi og bor i Egersund sammen med min samboer og våre to barn. Etter en livsstils endring har jeg brukt mye tid på å utforske og eksperimentere med ulike råvarer og oppskrifter. Jeg liker god mat, jeg liker å lage mat, og jeg elske å lage en sunn og god matopplevelse. Her kan du finne oppskrifter som er sunne, gode og kan spises med god samvittighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *